ETIM breidt uit met Australië en Nieuw-Zeeland

07 / 12 / 2021

Het hing al even in de lucht, maar nu is het definitief. Australië en Nieuw-Zeeland treden toe tot de wereldwijde ETIM-familie!

Het hing al even in de lucht, maar nu is het definitief. Australië en Nieuw-Zeeland treden toe tot de wereldwijde ETIM-familie!

ETIM International, de wereldwijde coördinerende organisatie voor classificatie van technische productgegevens, kondigt met trots het lidmaatschap aan van de Australian Industry Group (Ai Group) als ETIM-vertegenwoordiger voor Australië en Nieuw-Zeeland.

Het nieuwe ETIM-hoofdstuk wordt een samengevoegd regionaal ETIM Kantoor of zogenaamd ‘meerlandenlidmaatschap voor Australië en Nieuw-Zeeland’. Met een eerste focus op de elektrotechnische sector zijn al besprekingen gestart om de activiteiten ook uit te breiden naar de HVAC- en Loodgieterssector.

Australian Industry Group

Ai Group verzorgt de operationele organisatie. Het hoofdstuk wordt al ondersteund door een indrukwekkende lijst van stichtende leden, bestaande uit zowel belangrijke lokale als wereldwijde fabrikanten en groothandels. Ai Group zal het proces beheren om het ETIM-model aan te passen aan de lokale marktvereisten in Australië en Nieuw-Zeeland.

60.000 bedrijven

Ai Group is een nationale non-profit branchevereniging die meer dan 60.000 bedrijven vertegenwoordigt in traditionele, innovatieve en opkomende industriesectoren. Het treedt al bijna 150 jaar op namens bedrijven in heel Australië met als doel een beter Australië te creëren door het succes van de industrie te versterken. De leden zijn kleine en grote bedrijven in verschillende sectoren, waaronder productie, bouw, techniek, transport en logistiek, verhuur van arbeidskrachten, mijnbouwdiensten, de defensie-industrie, civiele luchtvaartmaatschappijen en ICT. Met meer dan 250 medewerkers en netwerken van relaties die over de grenzen reiken, hebben ze de middelen en de expertise om aan de veranderende behoeften van hun lidmaatschap te voldoen.

Nieuw kantoor

Het nieuwe kantoor ETIM Australië/Nieuw-Zeeland zal worden beheerd door Lindsay Le Compte, de General Manager (Constructie en Infrastructuur) van de Ai Group en hoofd van de Construction Supply Chain Council van Ai Group. Sprekend over het besluit om het ETIM Kantoor op te richten, zei de heer Le Compte dat Ai Group zich inzet voor de introductie van efficiëntere e-commerce in lokale toeleveringsketens en dat de ETIM-standaard wordt beschouwd als een must voor bedrijven die de voordelen willen maximaliseren die e-commerce -commerce levert aan de bouw- en constructiesector. “Toen we werden benaderd om te overwegen een regionaal kantoor van ETIM voor Australië en Nieuw-Zeeland op te richten, was het voor Ai Group een gemakkelijke beslissing om mee te doen. Dit is een zeer opwindende ontwikkeling voor ons rechtsgebied en we kijken uit naar een lange en succesvolle betrokkenheid bij ETIM”, aldus de heer Le Compte.

Samenwerking

We kijken ernaar uit om met onze nieuwe collega’s ‘down under’ samen te werken en hen te ondersteunen om van ETIM de leidende classificatiestandaard in hun lokale markt te maken, om ervoor te zorgen dat alle lokale bedrijven ten volle kunnen genieten van de voordelen van het standaard ETIM-classificatiemodel.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?