Engelse vertaling van NL/SfB

16 / 10 / 2019

Ketenstandaard Bouw en Techniek (STABU) en BIM Loket publiceren de Engelse vertaling van de NL/SfB standaard.
De markt geeft steeds vaker aan dat er behoefte is aan Engelse vertalingen van Nederlandse standaarden en werkwijzen. Om aan deze vraag tegemoet te komen én om de internationale samenwerking beter te kunnen ondersteunen,  is de NL/SfB classificatie vertaald in het Engels.

De vertaling is toegevoegd aan de reeds bestaande tabellen, waardoor de NL/SfB nu tweetalig voorhanden is voor de gehele sector. De Engelstalige versie is beschikbaar in de codetabellen in Excel-formaat en kan worden gedownload op de BIM Loket website.

NL/SfB volop in beweging

De NL/SfB standaard wordt beheerd door Ketenstandaard Bouw en Techniek in samenwerking met het BIM Loket. Momenteel worden de hoofdstukken 5- en 6- heringericht om tegemoet te komen aan de wensen en eisen van de installatiesector. Hierdoor wordt het in de toekomst, voor dit deel van de sector, een beter bruikbare classificatiemethode. Naar verwachting wordt de nieuwe versie eind van dit jaar gepubliceerd.
Ook wordt onderzocht welke databasevorm het best geschikt is om het beheer toekomstbestendig te maken en de mogelijkheid te creëren om aansluitingen met webservices en mogelijk LinkedData te realiseren.

Delen