Elektronisch samenwerken met DICO

14 / 04 / 2022

Waarom moet ik DICO deelnemer worden?

Waarom moet ik DICO deelnemer worden? Een vraag die wij geregeld moeten beantwoorden, maar die ook vaak gesteld wordt aan partijen die al DICO gebruiken en graag ook met hun klanten en leveranciers willen samenwerken conform de DICO Standaard.

Het helpt als er duidelijke communicatie is omtrent het deelnemerschap en de voordelen van het gebruik van de DICO Standaard. Daarom hebben wij een nieuwe leaflet en een exlusieve DICO aanmeldpagina ontwikkeld waarin laagdrempelig uitgelegd wordt wat DICO is, wat de voordelen zijn, hoe je eenvoudig deelnemer kunt worden en wat het kost. 

Gratis voor kleine bedrijven
Vooral voor kleine bedrijven is het nog een uitdaging om  elektronisch gegevens uit te wisselen. Om dit te stimuleren kunnen deze partijen (met een jaaromzet kleiner dan 1 miljoen euro) zich voortaan gratis aanmelden bij Ketenstandaard om een DICO licentie af te nemen, inclusief een GLN Adrescode en opname in het DICO Adresregister

De leaflet zal ook op Mijn Ketenstandaard geplaatst worden, zodat u altijd de laatste versie kunt gebruiken om te delen met uw klanten en leveranciers. 

Delen