Eerste successen E-factureren in de Bouw

15 / 02 / 2022

Digitaliseren en standaardiseren doen we met en voor de hele sector! Ketenstandaard helpt haar deelnemers graag op weg.

Sinds 1 januari is de bouwsector elektronisch gaan factureren volgens DICO versie SALES005. Zo gebruiken we straks allemaal dezelfde taal in de hele keten. De inspanningen van de initiatiefnemers Bouwend Nederland en een aantal grote bouwbedrijven beginnen nu hun eerste vruchten af te werpen.

Nu updaten

Een aantal bedrijven zijn al helemaal geüpdatet en momenteel zijn er heel veel bouwers en softwarepartijen druk met de implementatie ervan. Steeds meer partijen maken gebruik van de DICO standaard en dat is een goede ontwikkeling. De volwassenheid en het draagvlak van de standaard nemen hiermee toe.

Stimuleren kleine bedrijven

Vooral voor kleine bedrijven is het nog een uitdaging om volledig elektronisch te factureren. Om dit te stimuleren kunnen deze partijen (met een jaaromzet kleiner dan 1 miljoen euro) voortaan gratis aanmelden bij Ketenstandaard om een DICO licentie af te nemen, inclusief een GLN Adrescode en opname in het DICO Adresregister. Dit komt de adoptie en overgang naar elektronisch factureren alleen maar ten goede. En dit is slechts een eerste stap, want uiteindelijk zullen ook deze bedrijven orders en leverbonnen elektronisch willen gaan verzenden.

Digitaliseren en standaardiseren doen we met en voor de hele sector! Ketenstandaard helpt haar deelnemers graag op weg.

Houd de ontwikkelingen bij op www.e-facturerenindebouw.nl/

Delen