Eerste namen bekend Ketenstandaard Congres 2020

06 / 02 / 2020

Op donderdag 28 mei 2020 organiseert Ketenstandaard Bouw en Techniek voor de tweede keer het Ketenstandaard Congres. We zijn druk bezig met de voorbereidingen, maar willen toch alvast een aantal namen met u delen en een inkijk geven in de verschillende programmaonderdelen.

Dagvoorzitter

Dit jaar zal Ben van der Burg het congres is goede banen leiden als dagvoorzitter en als discussieleider van diverse talkshows. Ben van der Burg was tussen 1986 en 1991 een succesvolle langebaanschaatser. In zijn carrière werd hij Nederlands kampioen allround en in 1990 werd hij tweede tijdens het WK-allround in Heerenveen. Op dit moment is Ben van der Burg columnist bij BNR Nieuwsradio en commercieel directeur bij Triple IT. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar zijn mening over IT en innovatie in de bouw. 

Talkshows

Zowel het ochtend- als het middagprogramma zal starten met een talkshow. ’s Ochtends zullen onder andere Peter Koenders (Koenders Totaalbouw), Daniëlle Hoekstra (Technische Unie) en Rob Oud (CAD & Company) zich buigen over de digitalisering in de bouwsector. ’s Middags zullen onder meer Joseph Kuling (voorzitter Bouw Digitalisering Raad), Claudia Reiner (o.a. vicevoorzitter Techniek Nederland en bestuurslid MKB Nederland) en Titia Siertsema (voorzitter van NVTB en kwartiermaker van de Wet Kwaliteitsborging namens BZK) dieper ingaan op het huidige politieke klimaat gerelateerd aan de Bouwagenda.

36 Kennis- en praktijksessies

Gedurende de hele dag zullen er ook 36 kennis- en praktijksessies op het programma staan. De kennissessies zullen dieper ingaan op de ontwikkelingen van de standaarden, de voortgang van projecten en onderwerpen die relevant zijn voor de hele sector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sessie over machine learning, de ontwikkelingen op internationaal vlak of bijvoorbeeld de ontwikkeling van NL/SfB en BIM. De praktijksessies gaan over cases uit de praktijk. Deze sessies worden verzorgd door de deelnemende softwareparticipanten die samen met hun klant graag met u de ervaringen bij implementatie van de verschillende standaarden willen delen.

Informatiemarkt

Als middelpunt van alle sessies, organiseren we ook dit jaar een informatiemarkt waar softwarepartners van Ketenstandaard het beste van zichzelf kunnen laten zien en u meer kunnen vertellen over de mogelijkheden van hun eigen software en hun implementatie ervaringen. Op dit moment hebben zich al meer dan 30 softwarepartners aangemeld voor een stand.

Bouwwereld Keten Award

Nieuw dit jaar is de Bouwwereld Keten Award! Tijdens het Ketenstandaard Congres, zal Eisma Media Group, in samenwerking met Ketenstandaard Bouw en Techniek, de eerste Bouwwereld Keten Award uitreiken. De Bouwwereld Keten Award is een nieuwe tweejaarlijkse prijs voor teams uit de bouwketen die door uitmuntende samenwerking een project realiseerden dat een aantoonbare hogere kwaliteit heeft door die samenwerking. Deelname criteria, reglement, planning en aanmeldmogelijkheden zullen medio maart door Eisma Media bekend gemaakt worden.

Registratiewebsite

Medio maart verwachten wij het volledige programma rond te hebben en zullen wij u officieel uitnodigen voor het Congres. U zult zich vanaf dat moment via onze registratiewebsite kunnen aanmelden voor de talkshows en de verschillende kennisen praktijksessies. Meer weten? Neem contact met ons op via congres@ketenstandaard.nl

Delen