DICO werkgroepen

14 / 06 / 2022

Naast de DICO beheercommissie hebben we ook verschillende project-en werkgroepen waarin vertegenwoordigers uit de sector meedenken over het beheer-en de ontwikkeling van de DICO berichten zelf.

Naast de DICO beheercommissie, waar het meerjaren-ontwikkelbeleid wordt vastgesteld, hebben we ook verschillende project-en werkgroepen waarin vertegenwoordigers uit de sector meedenken over het beheer-en de ontwikkeling van de DICO berichten zelf. Hieronder geven we graag een update.

Werkgroep Onderhoud

De DICO Onderhoudsberichten maken het mogelijk om het (onderhouds-) berichtenverkeer tussen partijen volledig automatisch te laten verlopen.

Nieuwe versie

Er wordt nog steeds druk gewerkt aan een nieuwe versie van de onderhoudsberichten. Samen met VERA proberen we ontbrekende processen toe te voegen aan de DICO Standaard. Er zijn veel verschillende processen en de uitdaging is om de grootst gemene deler te standaardiseren.

Werkgroep Data

Met de DICO databerichtenset kunnen DICO deelnemers makkelijk productinformatie, artikelgegevens, prijsinformatie en relaties tussen producten of artikelen uitwisselen met klanten en leveranciers. Link

Reused en Refurbished Extensie

Door de lancering van de SALES005 versie en de daaropvolgende pandemie heeft er lange tijd geen fysieke data werkgroep bijeenkomst plaatsgevonden. Wel is er in de tussentijd een data extensie uitgebracht om re-used (tweedehands met originele onderdelen) en refurbished (gereviseerd, gecontroleerd met nieuwe onderdelen) aan te kunnen geven. Online heeft de groep besloten dat dit een waardevolle toevoeging is in een extensie*.

Verder zijn de openstaande RFC’s (wijzigingsverzoeken) besproken en deze worden, daar waar nodig, op Semantic Treehouse weer bijgewerkt. Op deze manier is transparant welke verzoeken binnenkomen bij Ketenstandaard en wat door de expertgroep wordt besloten.

Werkgroep Transactie

Met de transactieberichten van DICO kunnen er op gestructureerde en veilige manier offertes, orders, leverbonnen en facturen uitgewisseld worden.

Transactie extensie*

We zijn bezig met het prikken van een datum waarop de werkgroep transactie weer bij elkaar kan komen. De reden dat dat nog niet eerder is gebeurd, is omdat een nog een aantal wijzigingsverzoeken openstaan aangaande de transactie-extensie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kunnen opgeven van track&trace informatie.

*Extensie: Een optionele flexibele structuur in de DICO Standaard

Delen