DICO Roadmap tot en met eerste kwartaal 2023

15 / 11 / 2022

Concrete verbeteringen zorgen ervoor dat de markt nog meer voordeel kan halen uit de DICO standaard.

De volgende vier zaken levert Ketenstandaard binnen vier maanden op:

DICO Calls LevertijdenVia REST architectuur en JSON structuur duidelijk en kort vraag/aanbod spel omtrent levertijden. Zoals “Is dit artikel leverbaar ja / nee” of “Per wanneer is het artikel verkrijgbaar?”

Publiceren TransactieUDE (extensie)Optionele toevoegingen in verschillen DICO Transactieberichten. Denk dan bijvoorbeeld aan track & trace informatie in het verzendbericht. Of het opgeven van een “afhaalindicator” in de DICO Orderbevestiging.

Updaten RentalUDE (extensie)  Verbetering via de verhuurextensie. Deze hebben o.a. te maken met het kunnen refereren tussen de afmelding en de bevestiging daarvan.

CO CertificeringPer 1 april 2023 is het verplicht om een inbedrijfsstelling van een ketel te melden bij een certificerende instantie. Dit proces wordt gestandaardiseerd middels de DICO Standaard en hierin wordt o.a. samengewerkt met Techniek Nederland.

Verder vordert de update van de onderhoudsberichten. We komen steeds dichter bij de eindstreep. De update betreft een grote scope dus nauwkeurige afstemming met de werkgroep (markt) blijft belangrijk.

Oproep: mocht je willen deelnemen aan het tot stand komen van de DICO standaard, laat het ons weten. Voor meer informatie of vragen bel ons of mail dico@ketenstandaard.nl

Delen