DICO 2024

28 / 09 / 2023

Ons DICO-team is druk bezig met de plannen voor 2024. Een voorproefje van wat u kunt verwachten:

Energie-extensie in DICO

Binnen DICO zijn we bezig met de ontwikkeling van een energie-extensie. Dit doen we om tegemoet te komen aan de vraag die is ontstaan in de projectgroep E-factureren-in-de-bouw. Doordat we in DICO specifieke functies van de energiefactuur opnemen (meterstanden en EAN-nummer van de meter), wordt nu ook in de XML-factuur voldaan aan de specificaties die een energiefactuur moet hebben.

De beschikbaarheid van deze data maakt het mogelijk het energieverbruik per EAN-nummer te monitoren. Op deze manier kunnen energiekosten eenvoudig worden verrekend en kan het duurzaamheidsniveau van panden of objecten worden gemeten.

Verhuurberichten: update & extensie

Onze verhuurberichten krijgen een belangrijke update en worden uitgebreid met nieuwe functies en mogelijkheden. Hiermee verbeteren we de efficiëntie en nauwkeurigheid van transacties.

CT in het Productbericht

De kracht van Connection Types (CT)

De kracht van Connection Types ligt in de koppelbaarheid, uniformiteit, consistentie en het brede draagvlak onder alle gebruikers. Bovendien zijn ze nuttig voor systeemfamilies en mogelijk zelfs voor toekomstige rekenkundige doeleinden. Om deze aspecten te waarborgen, hebben we de “Werkgroep Connection Types” opgericht ter ondersteuning van ETIM International.

Voorheen waren de verbindingen (connections) opgenomen in de MC-klassen zelf. Recent is er binnen de ETIM Standaard een belangrijke verandering in MC doorgevoerd. Het lostrekken van de verbindingen heeft direct gevolgen voor de uitwisseling van MC data in het DICO Productbericht. Dit zal worden opgelost en waarschijnlijk leiden tot een minimale wijziging in de structuur.

Delen