BMECat 5.0 wordt de laatste versie ooit

11 / 02 / 2021

Op 15 maart loopt de deadline af voor het indienen van verbetersuggesties voor een laatste update van de BMEcat ETIM guidelines (5.0).

De release hiervan wordt gepland ergens in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit zal de laatste versie update van het productdata uitwisselformaat volgens de BMEcat methodiek worden. Deze methodiek op zichzelf, gebaseerd op XML technologie wordt niet meer onderhouden. Alle wijzigingen die nu gedaan worden vallen vaak onder zogenaamde “user defined extentions” en dat is geen basis meer voor verdere ontwikkelingen in de toekomst.  

European Master Data Guidelines

Er wordt nu op internationaal niveau druk gewerkt aan een roadmap voor de middellange en lange termijn. Er wordt gekeken naar onder meer integreren / voldoen aan de European Master Data Guidelines, en naar Formaten en services op het gebied van JSON. Binnenkort zullen we daar meer over kunnen berichten.

Laatste update

BMECat 5.0 wordt dus de laatste update, die nog wel een aantal jaar zal worden ondersteund. Verdere ontwikkeling stopt wel, en zal worden voortgezet in een nieuw formaat, dat beter past in de huidige tijd. Heeft u nog een dringende suggestie, die echt zo snel mogelijk moet worden aangepakt in BMEcat, laat het ons weten via etim@ketenstandaard.nl. Uiteraard kunt u ook gewoon gebruik blijven maken van het product en artikel bericht uit de DICO standaard.

Delen