Beoordelingsrichtlijnen in samenwerking met KOMO

27 / 10 / 2020

De volgende 6 onlangs herziene en aanvaarde Beoordelingsrichtlijnen zijn in samenwerking met Stichting KOMO verwerkt en beschikbaar in de STABU database:

  • BRL 0505 Thermische bruggen in beton, verwerkt in 1 bouwstofspecificatie
  • BRL 0703 Kunststof gevelelementen, verwerkt in 1 bouwstofspecificatie
  • BRL 0801 Houten gevelelementen, verwerkt in 4 bouwstofspecificaties en 1 resultaatspecificatie
  • BRL 0815 Garagedeuren, verwerkt in 19 bouwstofspecificaties
  • BRL 1301 Vloer-/perimeterisolatie XPS, verwerkt in 1 bouwstofspecificatie
  • BRL 2811 Ferrocement producten, verwerkt in 8 bouwstofspecificaties

Omdat bovenstaande Beoordelingsrichtlijnen nu rechtstreeks in de STABU online database zijn verwerkt, zullen deze verwijderd worden uit het OSF-bestand dat door KOMO wordt aangeboden.

De verwerking van een BRL houdt tevens in dat de specificatiegroep onder de betreffende rubriek is geredigeerd.

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb)

Het voorschrijven van de Beoordelingsrichtlijn doet u door de Keuzetekst op de 1e regel aan te zetten. Verdere aanwijzingen voor de invullingen vindt u in OPMERKINGEN onder de kenmerken. Door de Beoordelingsrichtlijnen op te nemen in de Algemene specificaties (in plaats van in de titel) ontstaat de mogelijkheid om deze, ook achteraf, aan/uit te kunnen zetten, in directe relatie met de Wkb.

Meer keuze

Wij zullen de Algemene specificaties combineren met meerdere verwijzingen naar externe documenten/kennisbronnen zodat u een rijker palet aan kwalitatieve keuzes krijgt binnen 1 specificatie. De keuze van voorheen om op basis van een kwalificerende titel (normloos, genormeerd, BRL) de specificaties te splitsen was immers ook een gevolg van de beperkende specificatielengte van max. 99 regels. Die beperking is er nu niet meer. Bij een andere keuze van specificatiekwaliteit kunt u nu eenvoudiger schakelen en kiezen tussen verschillende specificatiebronnen. Dit wordt nóg beter zodra de weblinks ook in uw favoriete bestekverwerkingssoftware beschikbaar zijn.

Delen