Antonio Navarrete Gelde

29 / 05 / 2022

Nieuwe voorzitter van het bestuur van Ketenstandaard Bouw en Techniek

Nieuwe voorzitter van het bestuur van Ketenstandaard Bouw en Techniek

Techniek Nederland heeft onlangs Antonio Navarrete Gelde aangedragen als opvolger van bestuursvoorzitter Jan Al. Met deze aanstelling is de vertegenwoordiging van de Nederlandse bouwers en installateurs in het Ketenstandaard Bestuur wederom gegarandeerd. We stellen Antonio via deze weg graag aan u voor.

Tijdens zijn carrière heeft hij altijd gezegd: “Als ik met pensioen ga, wil ik nog enkele jaren mijn kennis en ervaring terug aan de sector geven.” Die belofte lost hij nu met plezier in als nieuwe voorzitter van het bestuur van Ketenstandaard Bouw en Techniek.

Een functie met veel relevantie

Een functie met veel relevantie volgens Antonio, omdat digitalisering van processen nog steeds grote kansen biedt. Zo gaat de implementatie van standaarden voor onze keten leiden tot bijvoorbeeld efficiënter werken en biedt het ook soelaas op plekken waar problemen ontstaan door een tekort aan personeel, aldus Navarrete. Daarmee gaat het belang van deze ‘digitaliseringsstap’ dus verder dan uitsluitend een ‘leuk klusje voor de IT-afdeling’.

Warme aandacht

“Het invoeren en benutten van elektronische standaarden verdient met name de warme aandacht van bestuurders en directeuren in onze sector. Want vooralsnog gebruiken we dit soort hulpmiddelen te weinig. Veel te weinig.”

Antonio ziet het als zijn uitdaging om de komende periode daarin verandering te brengen, om met zijn enthousiasme en gedrevenheid voor digitalisering anderen te overtuigen.

Doelgerichte keuze

Tot voor kort was hij statutair directeur van Homij, technisch dienstverlener en dochter van VolkerWessels. Deze functie heeft hij 22 jaar met heel veel plezier bekleed. In deze periode heeft hij vooral geleerd dat verbetering en vooruitgang geen logische ABC’tjes zijn.

“Het heeft vooral te maken met een doelgerichte keuze, die je weloverwogen maakt op basis van informatie, maar ook op basis van draagvlak. Dat laatste wordt nog wel eens onderschat, maar is cruciaal: alles wat ik heb gedaan als directeur, deed ik samen met anderen. Dus dacht ik bij veranderingen altijd eerst na over het belang van de ander.”

Waar zit uw winst?

En zo wil hij het nu weer gaan doen: wat schiet u op met de standaarden van Ketenstandaard, waar zit uw voordeel of nog scherper geformuleerd: waar zit uw winst? Daar wil hij de komende tijd zijn bijdrage aan leveren. 

Delen