Aanpassingen procesdocumentatie Verhuurberichten

06 / 07 / 2021

Met het releasen van de build versie van de procesbeschrijving is versie 1.0.1 dé leidende versie van de procesdocumentatie geworden.

Tijdens het implementeren van de DICO verhuurberichten door 2BA en Loxam, zijn een aantal onvolkomenheden in de procesbeschrijving van de Verhuurberichten aan het licht gekomen. Deze vallen in de categorie ‘spel- en typfouten’ waardoor er een zogenaamde ‘build’ versie van de procesbeschrijving ontstaat namelijk versie 1.0.1.

Build Versie 1.0.1.

Een build versie past aan de regels geen inperkingen of nieuwe regels toe. Hierdoor ontstaat weinig tot geen impact in de implementaties. Met het releasen van de build versie van de procesbeschrijving is versie 1.0.1 dé leidende versie van de procesdocumentatie geworden. Wij adviseren om nieuwe implementaties met deze versie te doen en om bestaande implementaties te controleren op eventuele onvolkomenheden.

Doorgevoerde wijzigingen

  • R 163 verduidelijkt dat de brutoprijs beschreven wordt
  • R 169 & 170 juiste tag ingevoerd PriceBasis i.p.v. PriceBase
  • R 173 aanpassing “gelijk zijn aan of”
  • R 174 regel verwijderd: “Kortingen kunnen alleen in percentages worden meegegeven omdat ze van toepassing moeten zijn op alle opgegeven prijzen in de extensie.” Er kunnen ook kortingen met een vaste prijs worden gegeven, men moet hierbij wel rekening houden dat de vaste prijs van toepassing is op alle gegeven prijzen.
  • Header van voorbeelden aangepast naar de juiste: <UserDefinedExtension xmlns:rental=”http://www.ketenstandaard.nl/UDE/SALES/Rental/v1″ xsi:schemaLocation=”http://www.ketenstandaard.nl/UDE/SALES/Rental/v1 RentalUDE.xsd”>

Vragen en suggesties

Als u vragen heeft over wat dit mogelijk voor u betekent of indien u aanvullende opmerkingen rond de procesdocumentatie van de Verhuurberichten heeft, neem dan contact op met het DICO team via DICO@ketenstandaard.nl

Wist u dat alle technische wijzigingen op de DICO Standaard in een changelog terug te vinden zijn?

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?