Offerteaanvraag

Offerteaanvraag

De offerteaanvraag kan met dit transactiebericht  op gestructureerde wijze worden aangeboden aan de leverancier. Bij producten die geen vaste prijs kennen, kan de offerteaanvraag worden gebruikt.

Offerteaanvraag in Semantic Treehouse


Offertebericht

Offertebericht

De offerte wordt gebruikt voor producten die geen vaste prijs kennen. De offerte kan worden bevestigd, waarmee de opdracht vast ligt.

Offertebericht in Semantic Treehouse


Orderbericht

Orderbericht

Voor uw bedrijf is het aanmaken van een order belangrijk voor het vastleggen van en de mogelijkheid om automatische controles te laten doen met een orderbevestiging, pakbon of factuur. Het verzenden in het formaat van de DICO Standaard biedt de leverancier de mogelijkheid om de order automatisch te verwerken.

Orderbericht in Semantic Treehouse


Orderbevestiging

Orderbevestiging

De leverancier kan automatisch een orderbevestiging aanmaken en elektronisch verzenden, als de order akkoord is. De orderbevestiging wordt automatisch gematched met de order. Eventueel kan de leverancier aanvullingen en aanpassingen op de order doen en emballage en transportkosten toevoegen. Met de leverancier kan worden afgesproken dat hij altijd een digitale orderbevestiging stuurt ongeacht de wijze waarop de order geplaatst wordt: telefonisch, per fax, bij afhalen of via de web shop. Indien u geen order heeft vastgelegd kan deze makkelijk worden aangemaakt op basis van de orderbevestiging.

Orderbevestiging in Semantic Treehouse


Verzendbericht (Pakbon)

Verzendbericht (Pakbon)

De elektronische pakbon bevestigt de aantallen die zijn geleverd en kan worden vergeleken met de papieren pakbon. Eventuele correcties, die bij de goederenontvangst zijn geconstateerd, worden handmatig  doorgevoerd. Wanneer de chauffeur beschikt over een handcomputer kan de digitale pakbon worden verzonden na accordering. De digitale pakbon kan ook worden gebruikt bij het afhalen van materialen. Op basis van de pakbon kan makkelijk een order worden gemaakt voor de automatische factuurcontrole.

Verzendbericht in Semantic Treehouse


Factuurbericht

Factuurbericht

Met het factuurbericht wordt de factuur als XML-bestand ingelezen en automatisch gecontroleerd met de afgesproken prijzen en geleverde hoeveelheden. Het aantal fouten zal nihil zijn. Hoewel alle benodigde informatie in de boekhouding aanwezig is, bestaat bij medewerkers vaak de behoefte om een “echte” factuur te zien. Dit kan door naast de XML-factuur, een pdf-factuur mee te sturen. Er zijn regels vastgelegd over hoe beide documenten naar elkaar verwijzen, zodat er geen fouten ontstaan. Door gebruik van een factuurportal als Z-factuur kunnen alle facturen van alle leveranciers van binnen en buiten de bouw in het formaat van de DICO Standaard worden ontvangen.

Factuurbericht in Semantic Treehouse


Heeft u vragen?
Wij helpen u graag!

Bel mij terug

    Word ook deelnemer

    Aanmelden

    Word lid van onze community

    Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Installatie

    Ga naar LinkedIn