DICO voor de glassector

Nieuwe DICO extensie houdt rekening met de unieke variabelen van glas, zoals vorm, ruimtelijke locatie en structuur van ventilatieroosters. Speciaal ontwikkeld voor de glasgroothandel, glaszetters en glasfabrikanten.

De glasbranche kenmerkt zich door complexiteit vanwege de diversiteit aan producten en specificaties. Nu is er een DICO-extensie beschikbaar, gericht op het stroomlijnen van het bestelproces voor glas. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk om een foutgevoelig proces te transformeren in een gestroomlijnde, efficiënte operatie.

Het probleem: foutgevoelig bestelproces

Uit ons onderzoek blijkt dat het traditionele bestelproces, waarbij bestellingen vaak handmatig en via PDF naar leveranciers worden verzonden, leidt tot significante foutmarges. Incorrecte artikelen en afmetingsfouten zijn hier een direct gevolg van, wat resulteert in tijdsverlies en onnodige kosten voor alle partijen binnen de glasketen.

De oplossing: DICO voor de glasbranche

Onze DICO-extensie voor de glasbranche maakt hier een einde aan, door een foutloos bestelproces dat rekening houdt met de complexiteit van glasproducten. Glasgroothandels, glaszetters en fabrikanten kunnen nu met vertrouwen en zonder de noodzaak van handmatige dubbelchecks bestellingen plaatsen. De DICO-standaard is specifiek aangepast om rekening te houden met de unieke variabelen van glas, zoals vorm, ruimtelijke locatie en structuur voor ventilatieroosters.

Voordelen voor de hele keten

Minder fouten bij het bestellen: Door het automatiseren van het bestelproces via DICO worden fouten verminderd.

Efficiëntere communicatie: Minder noodzaak voor telefonische verduidelijkingen, waardoor tijd en middelen bespaard worden.

Tijdwinst: De automatische verwerking van bestellingen versnelt het gehele proces, van bestelling tot levering.

Neem de volgende stap

Bent u geïnteresseerd in hoe DICO uw bestelproces kan verbeteren? Voor meer informatie over de aanmelding en de voordelen voor uw bedrijf kunt u contact met ons opnemen via 088 1500 800 of info@ketenstandaard.nl. Laten we samen de glasbranche naar een hoger niveau tillen!