In de DICO standaard berichten worden adressen uniek geïdentificeerd door het Global Location Number (GLN). De GLN is een wereldwijd uniek nummer. Ketenstandaard is in de Bouw en Technieksector in Nederland de intermediair voor het verkrijgen van een GLN. Het grote voordeel van de GLN is dat u eenmaal alle relevante NAW-gegevens van uw bedrijf of vestigingen verstrekt aan de leveranciers en/of afnemers waarmee u de DICO standaardberichten wilt uitwisselen en dat daarna in alle elektronische berichten kan worden volstaan met de GLN. Dat is niet alleen efficiënt, maar voorkomt ook fouten.

Bent u wel deelnemer en kunt u niet uw GLN in dit adresregister terugvinden en maakt u wel gebruik van één of meerdere GLN’s, geef het dan alstublieft aan ons door. Op deze manier maken we met z’n allen een compleet GLN overzicht.

Eigen beheer

In de toekomst zal dit gln register nog gefinetuned worden, zodat deelnemers van Ketenstandaard zelf hun GLN’s kunnen beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan adreswijzigingen. Een andere feature die nog toegevoegd gaat worden is een API koppeling. Zodat bijvoorbeeld een GLN middels een request en response call opgevraagd kan worden.

Identificeren artikelen en producten

In de DICO berichten wordt, naast het GLN nummer, ook gebruik gemaakt van een code om de specifieke artikelen en producten te identificeren. Met deze code kunnen uw artikelen en producten voorzien worden van een wereldwijd uniek artikelnummer waaraan eigenschappen gehangen worden. Dit nummer (in de volksmond ook wel een GTIN of EAN genoemd) wordt weergegeven in de vorm van een barcode en kan aangevraagd worden via GS1.

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag!

Bel mij terug

    Word ook deelnemer

    Aanmelden

    Word lid van onze community

    Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Installatie

    Ga naar LinkedIn