Licenties

STABU

Omschrijving

Bij een goede bewegwijzering denken de meeste mensen aan de gele borden op treinstations en de grote blauwe borden boven de snelweg. Deze vorm van eenduidigheid zorgt voor duidelijkheid. Maar wat als je een visuele beperking hebt en je de bewegwijzeringborden met aankondigingen niet (of nauwelijks) kunt lezen? In dat geval zijn er richtlijnen opgesteld voor geleidelijnen, braillebordjes en voorleespalen.
BRAILLEPLAN ontwikkeld en vervaardigd braillebordjes in metalen plaatmaterialen, en in diverse afmetingen en uitvoeringen. Maatwerk is bij brailleplan zeker ook mogelijk. U kunt denken aan QR codes of Navilens codes. De brailletekens en alle andere tactiele tekens, liggen opliggend op de plaat.
De Brailleplan producten voldoen aan de norm NEN-ISO 17049:2013. Sterke onderscheidende kenmerken van onze braillebordjes zijn:
- eenduidige standaard routeaanduiding
- unieke bewegwijzering speciaal voor buitentoepassing.
- goede leesbaarheid
- contrasterende kleurstelling voor slechtzienden
- duurzaam en vandalismebestendig.
- gebogen uitvoering voor op iedere de Buisleuning
- liftbordjes
Samenwerking
Door intensief overleg en samenwerking met Prorail en De Oogvereninging zijn er nu meer dan 3000 BRAILLEPLAN bordjes geplaatst op ongeveer 400 treinstations in Nederland. Daarnaast ook in treinen of op busperrons in zoals op CS van Den Haag , Zaandam en Apeldoorn, op middelbare scholen en in natuurparken/dierentuinen.
Herkenning
Het is belangrijk dat mensen met een visuele beperking één stijl bewegwijzering tegenkomen en dat deze stijl eenvoudig te begrijpen en eenduidig is. Vanuit dat oogpunt wil BraillePlan haar groei doorzetten en de stijl toepassen in heel Europa.
Opdrachtgevers: gemeentelijke, provinciale en landelijke overheden, onderwijsinstellingen, openbaar vervoer, architectenbureaus, projectontwikkelaars, aannemers, natuurparken, dierentuinen, musea, productleveranciers zoals liftproducenten.
Met BRAILLEPLAN bent U op de goede weg !

Meer informatie

Algemene gegevens

Bedrijfsnaam
Vrimon bv
Adres
Eckertstraat, 8263 CB, KAMPEN (NL)
Algemeen telefoonnummer
038 - 333 52 55
Hoofdcontactpersoon
Dion Vrinds
GLN-adrescode(s)

Bezoekadres

Adres
Eckertstraat, 8263 CB, KAMPEN
Land
NL

STABU

F 21.41.03 B
Contactpersoon
Dion Vrinds