Rensa levert de juiste productinformatie dankzij 2BA, DICO en ETIM

10 / 02 / 2023

Sinds 2020 is Rens Godschalk hoofd databeheer bij Rensa Family Company. Dagelijks neemt de hoeveelheid te beheren data toe. “De goede wisselwerking tussen 2BA en de DICO- en ETIM-standaarden maakt het groeiende databeheer te behappen.”  

Data efficiënt verwerken

Al ruim voordat Godschalk in dienst kwam, werkte Rensa met ETIM. Godschalk: “ETIM is dé standaard in Nederland voor productclassificaties voor de bouw- en installatiebranche. ETIM maakt het mogelijk grote hoeveelheden productdata snel te verwerken. Het voordeel voor ons als groothandel om te werken met deze standaard is dat alle productinformatie, of het nu gaat om een douchekop of een cv-ketel, allemaal op dezelfde manier wordt aangeleverd. Dat werkt efficiënt voor onszelf en installateurs kunnen de producten makkelijk online vinden.”  

Schaalbaarheid mogelijk

Het aandeel online verkopen van Rensa groeit gestaag en zal in de toekomst nog verder toenemen. Ondertussen neemt ook het aantal gebruikers van de standaarden toe. Het zou de hele sector helpen wanneer nog meer partijen in de sector DICO en ETIM gaan gebruiken, daarvan is Godschalk overtuigd.  “Vooral in combinatie met 2BA als datapool hebben wij onze processen nu zo ingericht dat schaalbaarheid makkelijker mogelijk is. Het is ideaal om via deze datapool één plek te hebben om alle data van fabrikanten te kunnen delen met installateurs. Dat is ook handig bij uitbreiding van het assortiment.” 

Investeren in ICT levert geld op

“Wij proberen klanten heel laagdrempelig te helpen en vragen altijd hun feedback,” zegt Godschalk. “Als installateurs een product zoeken dat ontbreekt in ons assortiment of als bijvoorbeeld de gegevens niet kloppen, dan horen we dat meteen en passen we het aan. Bij Rensa staan we voor digitalisering, we willen ons deel in de online verkopen vergrote. Daarop investeren we volop in ICT. Databeheer is een belangrijk aspect daarbij. Uiteindelijk levert goed beheer van data geld op.” 

Lees hier de volledige praktijkcase, inclusief een reactie vanuit de dagelijkse praktijk van Edwin de Vries, werkvoorbereider bij ComfortPartners | TBI.  

Delen