Met DICO laat je het systeem voor je werken

06 / 03 / 2023

“Toen ik voor het eerst hoorde over DICO was ik meteen enthousiast,” zegt Otto van Wort, hoofd ICT bij Houtgroep Van Drimmelen. “Ik zag direct de voordelen van deze snelle, veilige en foutloze manier van het uitwisselen van gestructureerde data.”

Van DICO-bericht naar ERP

“DICO berichten zijn ontwikkeld op basis van XML en tot stand gekomen door afspraken tussen leverancier en afnemer. Door deze standaardisering is bijvoorbeeld het orderbericht eenvoudig in te lezen in de (ERP) applicaties. Ook stelt het ons in staat om vanuit de (ERP) applicatie, DICO berichten te ontwikkelen en te versturen. Dat geldt voor alle berichten: orderbevestigingen, verzendberichten en factuurberichten. De berichten zijn foutloos en besparen veel controlewerkzaamheden. Het kost even wat tijd om alles goed in te richten, maar daarna levert het enorm veel tijd op. Met andere woorden, DICO berichten stellen ons in staat het computersysteem voor ons te laten werken, in plaats van dat je alle gegevens handmatig moet invoeren.”

Onnodig werk voorkomen

“Ik vind het jammer dat aannemers tot op heden alleen met de DICO-factuurberichten werken. Dat is een gemiste kans. Het hele proces van onze houtleveringen begint immers bij de order die geplaatst wordt door de aannemer. Die komt bij ons in het systeem, met daarin duidelijk aangegeven wat er precies besteld wordt, hoeveel en waar en wanneer de bestelling geleverd moet worden. Daar kan je dus ook nooit discussie over hebben, anders dan bij een bestelling die telefonisch geplaatst wordt. Door ook gebruik te maken van de orderbevestiging- en verzendberichten en deze binnen de eigen applicatie van de aannemer tegen elkaar af te zetten, kan nog meer onnodig, administratief werk worden voorkomen.”

Groot succes

“Als het gebruik van de nieuwste versie van DICO steeds meer ingeburgerd raakt, verwacht ik dat nog veel meer van onze klanten gebruik gaan maken van DICO. De meeste aannemers zijn er inmiddels wel klaar voor. Ik hoop dat ze, in de nabije toekomst, ook gebruik  gaan maken van het orderbericht, orderbevestiging en verzendbericht. Dan kunnen we echt een groot succes behalen met digitaliseren in de bouw!”

Lees hier de volledige praktijkcase.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?