Meer aandacht voor corebusiness 

03 / 05 / 2024

Leeuwbouw is leverancier van onder meer ijzerwaren, gereedschappen, hang- en sluitwerk en RVS aan de bouw en industrie. “Wij bieden klanten tijdwinst doordat we alles op voorraad hebben en vanuit onze vestiging in Zwolle in heel Nederland leveren,” zegt general manager Robert Collet. “En doordat we een aanzienlijk deel van onze facturen via de DICO Standaard versturen, worden facturen snel geaccordeerd en betaald. Zo besparen we iedereen tijd en blijft er meer aandacht over voor de corebusiness.” 

Eyeopener 

Leeuwbouw werkt al enkele decennia met de DICO Standaard. “Voor ons was het destijds een eyeopener dat deze standaard het mogelijk maakt met een groot aantal afnemers op dezelfde manier geautomatiseerd te werken,” aldus Collet. “In het begin moesten we wat pionieren om de verbinding tot stand te krijgen. Gelukkig hebben we een eigen programmeur die al snel de mogelijkheden van de standaard in de gaten had.” 

Efficiencyslag 

“Vooral als je veel facturen verstuurt, kan je een flinke efficiencyslag maken door dit proces te automatiseren. Het is fijn dat er met DICO een duidelijke standaard is voor de bouw, dan hoef je voor het uitwisselen van berichten niet te investeren in een aparte API-koppeling voor het ERP-pakket van elke individuele afnemer. Met de meeste grote bouwbedrijven werken we nu via de DICO Standaard, alleen bij kleinere en middelgrote bouwbedrijven is deze efficiënte manier van werken nog wat onbekender.”  

Vertrouwen 

Leeuwbouw heeft de DICO-berichten gecertificeerd via datakwaliteit.nu. “Wij zijn een familiebedrijf dat sinds 1810 bestaat en dat is niet voor niks. Als oudste ‘hofleverancier’ in de bouw en industrie vinden we nu eenmaal dat je al je zaken goed voor elkaar moet hebben, daar hoort dit ook bij. Het geeft een teken van vertrouwen aan klanten.”  

Delen