Makkelijk digitale facturen verzenden

15 / 02 / 2023

Met de DICO standaard kunnen bedrijven in de bouw- en technieksector snel, foutloos en veilig informatie uitwisselen, ongeacht het softwarepakket dat het bedrijf gebruikt. IJzerwarengroothandel Isero maakt al jaren gebruik van deze standaard voor het versturen van facturen. Isero was ook één van de eerste bedrijven die DICO-factuurberichten heeft gecertificeerd.

Aansluiten op ERP-systeem

“Op dit moment wordt twintig procent van onze omzet volledig digitaal gefactureerd,” zegt Rikkert van Holsteijn, teamlead applicatie beheer bij Isero. “Vooral grote klanten hebben hun proces zo ingericht dat facturen, orders en pakbonnen allemaal via een digitaal proces verwerkt worden. Uiteindelijk willen we voor iedereen het proces zoveel mogelijk digitaliseren. DICO is een prettige standaard om mee te werken. Er is maar één vertaalslag nodig om deze standaard te laten aansluiten op het ERP-systeem van een klant.”

Tijd en kosten besparen

Peter Koot, digitaal communicatiespecialist bij Isero, voegt toe: “We helpen onze klanten graag bij het digitaliseren van hun processen. Het maakt het makkelijker voor klanten om bij ons te bestellen, het voorkomt fouten en het bespaart tijd en dus kosten. Ook voor ons.”

Drempel verlagen

“De wereld is niet perfect en dat merk je als je aan de slag gaat met digitaliseren,” zegt Henk van Koeverden, directeur van e-facturatiedienstverlener trade!nterop. “Wij maken het onze klanten zo makkelijk mogelijk door het formaat dat hun software kan genereren indien nodig om te zetten naar het formaat dat de ontvanger wenst. Omdat we veel ervaring hebben met de DICO standaard, kunnen we ervoor zorgen dat de implementatie ervan snel geregeld is.”

Lees hier de volledige praktijkcase.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?