Gerobotiseerde documentherkenning met de DICO Standaard

31 / 03 / 2021

Gerard Hofman, directeur van KC Nederland kreeg van Renze Koenraads de vraag een oplossing te bedenken bij een veelvoorkomend probleem. “Zijn aannemersbedrijf verwerkt facturen van de meeste crediteuren nog altijd handmatig. Vaak leveren alleen grotere leveranciers rechtstreeks DICO-facturen aan. De wens was om alle gedetailleerde goederenfacturen en kostenfacturen op regelniveau te kunnen verwerken, dus niet alleen op totaalbedrag. En het liefst met een bestaande applicatie waarbij alle niet DICO-facturen via een analoog proces toch op de gewenste wijze gedigitaliseerd worden. KC Nederland heeft daarvoor de perfecte oplossing gevonden.”

Robotic Document Recognition

Alle aanbieders van software die facturen digitaliseren gebruiken OCR, Optical Character Recognition Software. Via optisch lezen interpreteert de software data. “En daar gaat het vaak fout en ontstaan irreële waarden”, legt Gerard uit. “Wij hebben RDR technology, een andere insteek die wél de werkelijke waardes tevoorschijn krijgt. Een robot met herkenningsmethodiek, Robotic Document Recognition, haalt met grote hoeveelheid ingebouwde intelligentie letterlijke tekst uit pdf’s. We verwerken deze data uit de factuur vervolgens op regelniveau. Van artikelnummer, omschrijving en btw-prijs tot korting en nettobedrag. Deze waardes verwerken wij in een DICO-formaat, en klaar ben je.“

Geen overbodige nieuwe softwareverbintenis

Bedrijven krijgen vaak verteld dat het kopen van een scan- en herkenoplossing de enige optie is. Ze moeten extra software kopen en een koppeling zien te realiseren. Vervolgens maakt deze software een boeking in de bedrijfssoftware. Terwijl wij juist opvoeren dat alle bouwapplicaties het DICO-formaat kunnen importeren. Dus zorgen wij dat onze robot het gewoon op DICO-formaat aanlevert. Geen aanschaf van scansoftware, geen dure implementatiekosten en geen jaarlijkse supportkosten. Alleen een klein abonnement bij ons, op maandbasis. En aansluiten maar. Wij vinden het fijn dat je met ons wil samenwerken. Maar heb je geen zin meer, dan stop je heel eenvoudig. Dat is ons transparante marktmechanisme.“

Vertrouwde werkwijze

Het unieke is ook dat we voor alle klanten die geen GNL nummer hebben, of niet bouw gerelateerd zijn, facturen op DICO-formaat kunnen aanleveren. Hierdoor kan Renze nu volledig geautomatiseerd facturen verwerken. Hij hoeft aan zijn software niets te laten veranderen en hij kan dezelfde verwerkingsmethodiek blijven hanteren. Bedrijven willen dat graag omdat ze dat gewend zijn en zo alles op dezelfde vertrouwde wijze kunnen blijven doen.


Robotic Document Recognition (RDR™) stuwt herkenning naar grootse hoogte. KC Nederland is 30 jaar actief in de “documenten” wereld. De laatste 15 jaar richten wij ons op digitalisatie van analoge bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan factuurverwerking, orderverwerking maar ook het matchen tussen inkoopbestellingen en orderbevestigingen.
Onze expertise ligt in de wereld van de groothandel. Daar waar men met een grote verscheidenheid aan documenten werkt. Verschillende Bouwmaterialen groothandels waaronder Bouwcenters, BPG’s maar ook de toonaangevende inkoopcombinaties binnen de bouwsector maken gebruik van onze oplossingen. Wij begrijpen deze markt.
Door gebruik te maken van de DICO Standaard kan onze herkenningsrobot met alle softwareapplicaties binnen de bouwkolom samenwerken. Wij maken van uw PDF factuur een DICO-factuur.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?