Efficiency in de keten met de DICO Standaard

31 / 03 / 2021

Peter Bokhorst, mede eigenaar van Meerland Bouw, haalt zijn financiële overzichten uit het platform van Exact bouw7. “Het is belangrijkrijk dat het efficiënt werkt en we daardoor minder handelingen hebben. Ik zorg dat mijn medewerkers er zo veel mogelijk voordeel uithalen en prettig aan het werk kunnen. Het gaat daarbij vooral om XM- inkoop en de DICO Standaard voor inkoop- en factuurberichten.”

Geen papier meer, niks meer

“De digitale factuur komt binnen, wordt door het systeem ingelezen en belandt meteen in het fiateringproces. Belangrijk dat ze meteen geboekt worden zodat je weet dat die bedragen er aan komen. In ons systeem moeten zowel projectleider als directie bij de factuur een vinkje zetten voor akkoord voor het verder kan. Ieder kijkt in zijn eigen tijd de facturen na. En is het na controle toch niet akkoord dan gaat deze met een opmerking erbij weer snel terug. En dat is nou zo mooi. Klaar met al dat printen. Er is geen papier meer, niks meer. En de binnengekomen mail zit ook nog in no-time met een werknummer gekoppeld aan het juiste project om afgehandeld te worden.“

Bespaar werk, geld en tijd

“De uitvoerderbon gaat er nu ook gewoon bij, alle noemenswaardige documenten zijn gekoppeld. Dat scheelt zoveel handelingen. De wekelijkse mail met de te controleren facturen zorgt ook dat we geen dingen meer kwijtraken. Die 250 facturen per week gingen altijd van bureau naar bureau, dan verdwijnt wel eens wat. Doordat je zoveel efficiënter en sneller werkt, bespaar je ook geld. Je houdt tijd over om andere dingen te doen.”

Voordeel in de keten

“Als onze klanten hetzelfde XML-programma hanteren lezen we de facturen al automatisch in. Een bijkomend voordeel van de keten waar we met elkaar in zitten. Dan hoef je bijna helemaal geen handelingen meer te doen. We werken met Scansys, het bedrijf dat de tool levert. En de software van Exact leest het vervolgens in. De hoop is dat steeds meer bedrijven gaan werken met de DICO Standaard. Zodat we nog sneller en nog beter alles verwerken.”

Verbinding kantoor en bouwplaats

Jurgen Kies van Exact Software voegt nog toe dat Stichting Ketenstandaard Bouw & Techniek zorgt dat veel leveranciers en opdrachtgevers met dezelfde data werken. Daarnaast kent Exact bouw7 ook de mobiele app die het kantoor praktisch met de bouwplaats verbindt. Een mobiele bouwmanagement oplossing in de Cloud voor de bouw-, service- & onderhoudsbedrijven.


Exact bouw7 is de nummer 1 software voor de bouw en service & onderhoud. Het is ontwikkeld om het administratieve proces voor alle werknemers in de bouw te versimpelen, zowel op kantoor als op de bouwplaats. Alle gegevens worden bij de bron geregistreerd en opgeslagen in de cloud. Hierdoor staan kantoor en de bouwplaats realtime met elkaar in verbinding. Onze cloud software helpt je direct om kosten te verminderen door verhoogde productiviteit en risico´s in te dammen. Ontdek de kracht van betere informatievoorziening. Lever sneller meer winstgevende projecten op.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?