Digitale koppeling door de DICO Standaard

31 / 03 / 2021

Wytze Nicolai, projectleider bij Lont en Jilbert Hollebrandse, consultant bij 4PS, vertellen waarom de implementatie van het ERP-systeem 4PS Construct zoveel voordelen voor Lont oplevert. Een belangrijke inbreng voor het automatiseren van het inkoopproces, kwam van de DICO Standaard die directe communicatie tussen Lont en de vaste leverancier Regts mogelijk maakte.

Integrale softwareoplossing 4PS Construct

“Wij waren op zoek naar software waar geen losse applicaties meer in zaten en een leverancier die alles kon leveren en aansloot bij ons wensenpakket”, geeft Wytze aan. 4PS ontwikkelde een op Microsoft technologie gebaseerde softwareoplossing specifiek voor de bouw, GWW en installatietechniek. “4PS Construct ondersteunt een breed scala aan onderwerpen geautomatiseerd vanuit een integrale gedachte”, aldus Jilbert. “Van CRM, aqcuisitie en projectontwikkeling tot aan projectuitvoering, financiële administratie en Service en Onderhoud en nazorg. “

Koppeling tussen bedrijven

Zo werkt Lont bijvoorbeeld samen met leverancier Regts, en de crux zit ‘m in de directe koppeling tussen deze twee bedrijven die nauw samenwerken. Leveranciers en hun afnemers kunnen middels de DICO Standaard diverse berichten digitaal uitwisselen, zoals de inkooporder, orderbevestiging, pakbon en factuur. “Leverancier Regts was net als ons enthousiast”, vertelt projectleider Wytze Nicolai. “Door DICO hebben we echt veel meer inzicht in het inkoopproces. We communiceren nu namelijk één op één vanuit 4PS Construct met het ERP-systeem van Regts. Inkooporders worden direct ‘ingeschoten’. Het veroorzaakt minder miscommunicatie en enorme tijdsbesparing door minder administratieve handelingen.”

Systeem controleert

Wytze geeft aan dat ze niet alleen een enorme efficiencyslag maken maar dat het werk nu ook minder foutgevoelig is. “Nu controleert het systeem voor ons. Waar voorheen de jaarafspraak op papier stond wordt deze nu in het artikelbestand opgenomen en ingelezen. Met Regts zijn jaarafspraken gemaakt omtrent artikelprijzen. Facturen die niet overeenkomen met het artikelbestand komen automatisch naar boven. En als het wel aansluit, dan zien we de factuur niet eens langskomen.”

Inzicht financiële projectstatus

Projectleiders en uitvoerders hebben nu meer financieel inzicht bij het bestellen en vastleggen van inkoopverplichtingen. Men wordt niet meer geconfronteerd met kosten door facturen die achteraf nog ontvangen worden. Voor iedereen een zuiverder inzicht in de financiële voortgang van het project.

Artikelbestanden met bewakingscodes

“Artikelbestanden met specifieke bewakingscodes lezen we nu in, in 4PS Construct”, haalt Wytze aan. “Dat maakt het makkelijker voor onze mensen. De administratie hoeft niet meer uit te zoeken onder welke specifieke code de facturen moeten worden verwerkt. Dat staat er nu gewoon bij.”

Aan de slag met DICO

Wytze heeft geen moment spijt gehad en raadt ook andere partners in de keten aan om met de DICO Standaard aan de slag te gaan. “Je krijgt veel financieel inzicht en het bespaart gewoon ontzettend veel tijd. De doorlooptijd van ons bestelproces is meer dan gehalveerd.”


4PS maakt, implementeert en onderhoudt de beste standaardsoftware voor de bouw, GWW en installatietechniek. Met meer dan 260 professionals werken we dagelijks aan toepassingen die onderscheidend zijn voor onze 450 klanten over de hele wereld.
4PS heeft op het platform van Microsoft een integrale softwareoplossing ontwikkeld specifiek voor de bouw en de installatietechniek. Alle processen en onderdelen zijn hierin geïntegreerd. Hierdoor heeft u beter inzicht in uw bedrijfsprocessen en kunt u deze efficiënter inrichten.
Microsoft Dynamics 365 Business Central
Sinds 2019 bieden we onze oplossing 4PS Construct aan op het moderne ERP-platform Microsoft Dynamics 365 Business Central. Dit betekent dat alle Microsoft technologieën geïntegreerd zijn, en de software altijd, overal en op elk device beschikbaar is. U werkt dus altijd met de nieuwste software en profiteert automatisch van de laatste ontwikkelingen.

Delen