DHZ en ETIM publicatie vanuit één PIM

31 / 03 / 2021

Martens kunststoffen levert haar producten al jarenlang aan de installatiebranche. “Dat is de reden waarom de organisatie met ETIM begon”, vertelt Jasper Mes, manager ICT. “De eerste tijd volstond het om slechts prijsinformatie heen en weer te sturen, om onze klanten te ondersteunen bij het doorrekenen van hun ontwerpen. Een artikel en een prijs, en daar bleef het bij.”

Brede vraag naar artikelinformatie

Geleidelijk ontving Martens steeds vaker aanvullende vragen over meer artikelinformatie, zoals afmetingen, gewichten en insteekopeningen. En die vragen kwamen niet alleen vanuit de installatiebranche. Martens kunststoffen levert namelijk ook materialen aan de doe-het-zelf branche, wat Martens uniek maakt in Nederland. De vraag vanuit de doe-het-zelf wereld was nog dwingender: informatie moest aangeleverd worden via de GS1-DAS data pool. Dus werd er bij Martens kunststoffen gezocht naar een systeem dat hiervoor geschikt was.

Product data management pakket

“We verwachtten sowieso dat we in de toekomst veel meer gegevens beschikbaar zouden moeten gaan stellen”, gaat Jasper verder. “Zonder op dat moment te weten of we dit zouden gaan inrichten voor tien, of misschien wel tweehonderd potentiële afnemers, hebben we dit toch aangegrepen om ook deze kant van onze bedrijfsvoering goed in te richten. SRC System Integrators was de enige partij die ons een pakket kon aanbieden om naar én het doe-het-zelf portal van GS1 én volgens het ETIM datamodel konden publiceren én valideren.”

PIM verlicht ERP systeem

“Toen wij destijds met SRC contact opnamen, bleken zij ETIM nog niet in hun software te hebben. Vanuit een gezamenlijke interesse hebben SRC en Martens dit gezamenlijk ontwikkeld. Dankzij deze samenwerking hebben wij nu een platform vanwaar wij al onze data aan wie dan ook kunnen exporteren”, vervolgt Jasper. “Het was duidelijk dat het eigen ERP niet zou volstaan. Soms hebben artikelen wel honderd verschillende attributen, en als je elke keer het datamodel wijzigt, zou je dan ook al die aanpassingen in je eigen ERP-systeem moeten doen? Dat gaat niet. Het grote voordeel voor Martens is dus ook de automatische validatie. SRC-PIM doet de check of de productdata klopt, en of de juiste informatie in de juiste velden staat. Tot slot wordt SRC-PIM ook gebruikt om de productinformatie van onze artikelen in te verrijken.”


SRC System Integrators levert als softwareleverancier EDI- en PIM-producten aan de B2B-markt, met een focus op de detailhandel, voeding, doe-het-zelf en gezondheidszorg in Nederland, België en Duitsland. Zowel transactioneel, in ons EDI-aanbod, als commercieel, in onze PIM-producten.
Dankzij onze 30 jaar ervaring in marktstandaarden, heeft u met SRC-PIM een unieke integratie van 2BA, ETIM en ook GS1 Doe-Het-Zelf in één PIM-oplossing. Onze oplossing is altd up-to-date met het ETIM datamodel zonder extra kosten en wij bieden A tot Z ETIM  ondersteuning door mapping van uw eigen product informatie naar de ETIM  standaard. Wat betreft EDI ondersteunen wij de DICO Standaard.
Zo kunt u via EDI van SRC veilig, efficiënt en foutloos berichten uitwisselen én via SRC-PIM uw altijd gevalideerde productinformatie moeiteloos uitwisselen met klanten en leveranciers in de installatiebranche en de Doe-Het-Zelf.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?