Datarotonde en de DICO Standaard

31 / 03 / 2021

ERA Contour ging net als Giesbers InstallatieGroep aan de slag met de DICO Standaard en de Datarotonde, een platform-service voor integratie tussen applicaties, verbinding met ketenpartners en regie over bedrijfsprocessen.

Erma van Alebeek, commercieel manager bij ISRES, legt uit dat de Datarotonde ontstond in de woningcorporatiesector maar inmiddels veel meer verspreid is. “Ook de onderhoudsleveranciers en andere vastgoedbeheerders schoven snel aan. Iedereen werd daar erg blij van, het scheelde hen veel handelingen, reduceerde foutkansen en leverde dus geld op. Samen met applicatieleveranciers zorgen we eerst dat de eigen standaard-koppeling in orde is, daarna kan het uitgerold worden bij diverse klanten.”

Pim Rensen, Manager Service & Dienstverlening bij Giesbers InstallatieGroep meldt dat bij een co-werkersoverleg naar voren kwam dat ERA Contour meer overzicht wilde in openstaande acties en meer controle wilde over het aantal berichtenmeldingen. “Zelf waren we al met de Datarotonde bezig, en de vraag of ERA Contour wilde aansluiten werd met open armen ontvangen.”

Interne kritische blik

“We zijn er inderdaad intensief mee aan de slag gegaan”, zegt Marco Kranenburg, bedrijfsleider Kwaliteit&Service bij ERA Contour. “Al snel zagen wij de voordelen van de Datarotonde en het zorgde ook meteen voor een kritische blik naar onze processen en mate van efficiëntie.”

Marco geeft aan dat iedereen met zijn eigen ERP systeem prima eigen dossiers online kan verwerken. Maar dat het best lastig is om elkaar in de keten op de hoogte te houden. Dat vraagt veel discipline en tijd. En het is een uitdaging om op diverse portals met afzonderlijke logins voor projecten, afnemers of standaarden alles correct bij te werken en af te melden. De Datarotonde biedt hier een goede oplossing voor. 

UPS door snellere doorstroom

“Dagelijks komen heel veel meldingen binnen vanuit meerdere disciplines”, legt Marco verder uit. “Het koppelen van alle werkopdrachten gaat nu via de DICO Standaard en de Datarotonde geheel automatisch. Alle handmatige tussenstappen zijn eruit gehaald. Op het moment van invoeren op de portal, staat de melding direct bij iedereen in het systeem en kunnen we sneller reageren. Dat is een enorme tijdswinst!” Pim vult aan dat aangesloten zijn op de Datarotonde ook een USP is naar opdrachtgevers en onderaannemers toe. “Uitvoerende partijen zijn sneller geïnstrueerd en consumenten zijn sneller geïnformeerd“.

Terugkoppeling uit praktijk

Datarotonde draagt de DICO Standaard verder uit in de sector en speelt een belangrijke rol in het ambassadeurschap. “Met onze gebruikers geven we terugkoppeling uit de praktijk voor verdere ontwikkeling”, merkt Erma op. “Wat zijn handige vervolgstappen, en waar is behoefte aan.”


Datarotonde ISRES biedt een oplossing voor het digitaal samenwerken van applicaties en organisaties in de vastgoedsector. Specifiek voor de Nederlandse vastgoedsector is inrichting op het integratieplatform de Datarotonde beschikbaar. Toepassingen kunnen snel en op een gestandaardiseerde wijze worden gekoppeld. De technische complexiteit van alle schakels die nodig zijn om informatie uit te wisselen wordt ingevuld en opgelost met de Datarotonde.
Net als bij een rotonde zijn de applicaties en de aangesloten partners de op- en de afrit ten die op die rotonde zijn aangesloten. U hebt zelf zeggenschap over waar uw data naar toe gaat en wie daar toegang toe heeft. Het platform wordt gebruikt door alle partijen in de vastgoedsector, woningcorporaties, vastgoedbeheerders maar ook VvE’s, vastgoedontwikkelaars en bouw, installateurs en aannemers en natuurlijk ook de softwareleveranciers.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?