Fabrikanten, ga met ETIM MC data aan de slag!

11 / 02 / 2021

Dringende oproep van de BIM-expert groep

Afgelopen vrijdag 5 februari mocht ik als vertegenwoordiger van Ketenstandaard en ETIM Nederland weer aanschuiven bij het overleg van de BIM expert groep van Techniek Nederland. Daar komen alle BIM managers van met name de grote installatiebedrijven samen om actuele thema’s op het gebied van BIM met elkaar te bespreken. Ook dit keer kwamen ETIM MC en de nieuwe Uniforme Objecten Bibliotheek aan bod. Techniek Nederland heeft samen met de grootste installatiebedrijven een aanzienlijk bedrag geïnvesteerd in het nieuwe openuob.nl platform. Op dit platform zijn uniforme BIM objecten te downloaden die gebouwd zijn op basis van ETIM MC klassen. Door deze generieke uniforme objecten te vullen met fabrikanten data, worden ze als specifiek BIM model tot leven gebracht.  

Oproep aan fabrikanten

Een fabrikant hoeft niets meer zelf te laten tekenen, maar wordt gevraagd om met ETIM MC data aan de slag te gaan, en deze data aan te leveren bij het openuob.nl platform. BIM managers uit de hele installatiewereld hebben ingezet op deze technologie, en het is namens hen dat ik nu de oproep doe aan fabrikanten om met ETIM MC data aan de slag te gaan. Eind vorig jaar is hierover al een brief uitgegaan.

Momenteel wordt binnen veel bedrijven gewerkt aan inkoopstrategieën en beoordelingscriteria die de beschikbaarheid aan ETIM MC data meenemen in de gesprekken met de leveranciers. Zie ook deze persoonlijke boodschappen van een aantal belangrijke partijen uit de branche, ingeleid door Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland.

Koplopers

BIMmend Nederland wil graag met producten aan de slag volgens de nieuwe werkwijze die het openuob.nl platform mogelijk maakt. Het enige wat gevraagd wordt is dat fabrikanten aan ETIM MC klassen aan hun producten toewijzen en een aantal basale maten opgeven, waarmee BIM modelleurs 3D tekeningen kunnen gaan plaatsen in hun BIM modellen die voorzien zijn van alle productdata zoals opgegeven volgens ETIM.

Deelnemen

Bent u deelnemer bij Ketenstandaard en wilt u graag meedoen of wilt u meer uitleg over ETIM MC, bel ons om een afspraak te maken. Wij helpen u graag. U kunt ook nog eens het webinar over ETIM in BIM terugkijken.

Nog geen deelnemer? Neem dan ook contact met ons op, dan zetten wij alle voordelen van een ETIM lidmaatschap nog graag een keer voor u op een rij.

Door Jeroen van der Holst, Manager ETIM

Delen