Nieuw – De GLN Tool

09 / 02 / 2021

Ketenstandaard beheert, namens GS1, alle GLN codes voor de Nederlandse Bouw en Techniek sector. En sinds kort hebben wij deze nummers verzameld in een tool (GLN Adresregister)

Als deelnemer van Ketenstandaard weet u dat er in de DICO Berichten gebruik gemaakt wordt van GLN nummers. Deze nummers, die partijen en/of locaties identificeren, zijn verplicht in de DICO Standaard.

Nederlandse Bouw en Techniek Sector

Ketenstandaard beheert, namens GS1, alle GLN codes voor de Nederlandse Bouw en Techniek sector. En sinds kort hebben wij deze nummers verzameld in een tool. Deze GLN-Tool (GLN Adresregister) maakt het nu mogelijk op te zoeken welke GLN bij welke partij of locatie hoort.

Ontbrekende GLN

Als uw zoekopdracht geen resultaat oplevert, dan betekent dat niet meteen dat het nummer niet bestaat, maar wel dat het in ieder geval niet bekend is bij ons. De betreffende partij of GLN is dan waarschijnlijk nog geen deelnemer bij Ketenstandaard. Bent u wel lid en kunt u niet al uw GLN in de tool terugvinden en maakt u wel gebruik van één of meerder GLN’s,  geef het dan alstublieft door aan ons, dan kunnen we de tool zo volledig mogelijk maken.  

U vindt de nieuwe tool hier

Eigen beheer

In de toekomst zal deze tool nog gefinetuned worden, zodat deelnemers van Ketenstandaard zelf hun GLN’s kunnen beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan adreswijzigingen. Een andere feature die nog toegevoegd gaat worden is een API koppeling. Zodat bijvoorbeeld een GLN middels een request en response call opgevraagd kan worden.

Delen