Insight DICO - Digitaal gegevens uitwisselen in de praktijk

Laat je informeren over wat de DICO standaard voor jouw bedrijf kan betekenen, door online aanwezig te zijn bij één of meerdere praktijkcases. Deelname is gratis.

 • 30.06.2022 - 10:00 tot 16:15 uur
 • Online, link wordt nog toegestuurd

Als (MKB) bedrijf dat actief is in de bouw en techniek sector weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je bedrijfsprocessen zo goed mogelijk in te richten.

Misschien ben je wel van plan om testarten met het digitaliseren van deze processen, maar weet je nog niet echt hoe je moet beginnen of heb je geen idee wat je moet verwachten en waar je rekening mee moet houden. Of misschien heb je wel al stappen gemaakt, maar wil je graag verder optimaliseren. In welke fase je je ook bevindt, de DICO standaard kan je helpen om gestructureerd, veilig en softwareonafhankelijk orders, leverbonnen, facturen, productinformatie, artikelgegevens, planningen en onderhoudsopdrachten uit te wisselen met afnemers en leveranciers.

Insight DICO

Op donderdag 30 juni 2022 organiseert Ketenstandaard samen met haar (software) implementatiepartners de eerste InSight DICO Dag. Een Online dag, waar je meer te weten komt over hoe de implementatie van de DICO standaard verloopt, waar je rekening mee moet houden en uiteraard wat het je uiteindelijk ook oplevert. Deelname is gratis en kan ook interessant zijn voor bedrijven die al gebruik maken van de standaard, maar nog meer willen te weten komen over de mogelijkheden ervan.

Let op: dit event vervangt de eerder geplande DICO Regiobijeenkomst van 30 juni.

Programma

Vanaf 10.00 uur ben je welkom om aan te sluiten om naar ervaringen van onze implementatiepartners en hun klanten te kijken en luisteren. Praktijkvoorbeelden worden toegelicht en vragen kunnen gesteld worden. Uiteraard is er bij elke sessie ook een relatiemanager of DICO adviseur van Ketenstandaard aanwezig om vragen te beantwoorden en specifieke ins en outs van de DICO standaard toe te lichten. Rond 16.00 uur ronden we af.

10.05InformatiesessieKetenstandaard Bouw en Techniek. Introductie DICO: hoe kan de DICO standaard je helpen om gestructureerd en veilig gegevens uit te wisselen met afnemers en leveranciers?
10.25Praktijksessie 1Icreative. De P2P processen en het voordeel van digitale bestanden: van het plaatsen van een (digitale) order tot het verwerken van de factuur.
11.10Praktijksessie 2KC Nederland, Koenraads en Rutten. CIM Robotic PDF Document Recognition: kostenfacturen, handelsfacturen en projectfacturen verwerken tot DICO XML
11.55Praktijksessie 3SRC en Kingspan-Unidek. EDI uitwisseling: optimalisatie Order 2 Cash
MIDDAGPAUZE  12.45 – 13.30 
13.35InformatiesessieKetenstandaard Bouw en Techniek. Introductie DICO: hoe kan de DICO standaard je helpen om gestructureerd en veilig gegevens uit te wisselen met afnemers en leveranciers?
13.55Praktijksessie 4Syntess. Syntess Atrium DICO koppeling: het gebruik van de DICO standaard voor gegevensuitwisseling van werkbonnen voor regiewerk en/of onderhoudswerk tussen opdrachtgever en installateur
14.40Praktijksessie 5Unified Post. Sectorbrede oplossingen voor e-facturatie, e-ordering en e-orderbevesting geschikt voor verzenders én ontvangers en voor groot en klein.
15.25Praktijksessie 6Whitevision. E-facturen via DICO-standaard onderdeel maken van je totale inkomende factuurverwerking proces.

Inschrijving

Inschrijven voor deze bijeenkomst kan via het onderstaande formulier. Op dit formulier kan je één of meerdere sessies aanvinken. Een week voorafgaand aan dit event ontvang je de link naar de online omgeving.

De aanwezigenlijst wordt gedeeld met de medeorganisatoren van dit event.

Meld u direct aan


  Ochtend Aanmelden
  10.00 uur Opening/welkom
  10.05 uur Informatiesessie Ketenstandaard Bouw en Techniek. Introductie DICO: hoe kan de DICO standaard je helpen om gestructureerd en veilig gegevens uit te wisselen met afnemers en leveranciers?
  10.25 uur Praktijksessie 1 Icreative. De P2P processen en het voordeel van digitale bestanden: van het plaatsen van een (digitale) order tot het verwerken van de factuur.
  11.10 uur Praktijksessie 2 KC Nederland, Koenraads en Rutten. CIM Robotic PDF Document Recognition: kostendacturen, handelsfacturen en projectfacturen verwerken tot DICO XML.
  11.55 uur Praktijksessie 3 SRC en Kingspan-Unidek. EDI uitwisseling: optimalisatie Order 2 Cash.
  12.40 uur Afsluiting ochtend, inleiding middag

  Middagpauze : 12.45 uur - 13.30 uur

  Aanmelden
  13.30 uur Welkom
  13.35 uur Informatiesessie Ketenstandaard Bouw en Techniek. Introductie DICO: hoe kan de DICO standaard je helpen om gestructureerd en veilig gegevens uit te wisselen met afnemers en leveranciers?
  13.55 uur Praktijksessie 4 Syntess. Syntess Atrium DICO koppeling: het gebruik van de DICO standaard voor gegevensuitwisseling van werkbonnen voor regiewerk en/of onderhoudswerk tussen opdrachtgever en installateur.
  14.40 uur Praktijksessie 5 Unified Post. Sectorbrede oplossingen voor e-facturatie, e-ordering en e-orderbevesting geschikt voor verzenders én ontvangers en voor groot en klein.
  15.25 uur Praktijksessie 6 Whitevision.E-facturen via DICO-standaard onderdeel maken van je totale inkomende factuurverwerking proces.
  16.10 uur Afsluiting

  Heeft u vragen?
  Wij helpen u graag!

  Bel mij terug

   Word ook deelnemer

   Aanmelden

   Word lid van onze community

   Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Installatie

   Ga naar LinkedIn